Колаборант-директор ліцею на Харківщині отримав максимальне покарання

Колаборант-директор ліцею у селі Кругляківка Куп’янського району Харківської області засуджений до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітній сфері на 15 років.

Прокурори Харківської обласної прокуратури довели, що чоловік добровільно погодився співпрацювати з російськими загарбниками влітку 2022 року, коли Куп’янщина перебувала під їх контролем. Він “переоформився” на посаду директора ліцею, але вже під егідою рф.

Колаборант закликав вчителів співпрацювати з “новою” владою та підтримати інтеграцію в систему освіти рф. Він навіть встиг завести до ліцею російські підручники до навчального року, щоб русифікувати найменших українців.

Крім того, він направив своїх колег на проходження курсів підвищення кваліфікації до міста Курськ рф, щоб ті, повернувшись, “вчили дітей любити росію”.

Збирав дані про залізничні маршрути військових ешелонів ЗСУ на Дніпропетровщині: СБУ викрила та затримала агента ФСБ (Фото, Відео)

Напередодні деокупації Харківщини колаборант втік на територію рф. Оскільки засуджений поки що переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватися з моменту його фактичного затримання. Доки колаборант ухиляється від відбування покарання, призначеного йому за вироком суду, строки давності зупиняються.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Коментарі