Колишній український військовий підозрюється у державній зраді та дезертирстві після навчання російських солдатів у Криму

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому військовослужбовцю з АР Крим, який в цей час навчає російських військових бойових навичок. Після початку повномасштабної агресії з боку рф, ця людина почала використовувати свої навички проти українців.

У 2014 році контрактник зі спеціального полку “Тигр” в АР Крим звернувся до представників внутрішніх військ мвс росії з проханням про прийом на військову службу. У складі росгвардії він брав участь у захопленні військових об’єктів Збройних сил України, будував оборонні споруди, перевозив військову техніку, зброю та боєприпаси на територію Криму.

“Патрульному” з Балаклії загрожує до 15-ти років позбавлення волі за колабораціонізм

Він також очолив одну з груп, що займаються підготовкою військовослужбовців країни-агресора, в тому числі їх навчанням стрільби.

Колишній український військовий підозрюється у державній зраді та дезертирстві (стаття 111, частина 1 та стаття 408, частина 1 КК України).

Згідно з санкціями цих статей, він може бути покараний позбавленням волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Коментарі