Колишній заступник начальника Харківської митниці разом зі спільниками вкрав з бюджету більше ніж 800 тисяч – прокуратура

У Харкові трьох чиновників підозрюють у заволодінні бюджетними грошима, виділеними на ремонт штрафмайданчика. У справі фігурують колишній заступник начальника Харківської митниці, директор підрядної організації та особа, яка здійснювала технічний нагляд. Про це сьогодні повідомили в офісі генерального прокурора України.

Обшуки у Чернова: у справі про заволодіння комунальним майном з’явився підозрюваний

За даними слідства, у 2019 році митниця уклала з приватним підприємством договір на капітальний ремонт майданчика для зберігання затриманих авто. Скориставшись своїм службовим становищем, чиновники склали службові документи, які містили недостовірні відомості про виконані роботи. В реальності роботи були виконані тільки на папері. За такою схемою з бюджету вкрали понад 800 тисяч гривень.

Фігурантів підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу — у заволодінні грошовими коштами та службовому підробленні. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У Харкові ексспівробітників поліції підозрюють у махінаціях із земельними ділянками

Нагадаємо, раніше харківські слідчі повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами трьом учасникам організованої групи. У справі фігурує депутат Харківської міськради — він заснував ТОВ, організував злочинну схему та залучив до неї двох своїх знайомих. За даними слідства, зловмисники привласнили гроші, виділені на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в Чугуївському районі. Збиток склав понад 9 мільйонів гривень. Близько 2,5 мільйонів гривень з рахунку ТОВ витратили на придбання автомобіля.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі