Конфлікт після “Харківпрайда”: активіст “Фрайкора” отримав умовний термін

Дзержинський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про конфлікт між противниками прайду та правоохоронцями. Фігурант повністю визнав свою провину й розкаявся у своїх діях. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Марш “ХарківПрайд” пройшов без пригод – поліція

Нагадаємо, у 2019 році після ходи “Харківпрайда” в саду Шевченка відбувся напад на підлітка та його подругу. Незабаром до поліцейських надійшла інформація про те, що трапилося, а також прикмети можливих порушників.

На перехресті вулиць Сумської та Грабовського лейтенант патрульної поліції помітив групу людей в одязі з написом “Фрайкора”. Силовики спробували їх опитати, однак активісти кинулися навтьоки. Під час переслідування один з втікачів розпорошив в обличчя правоохоронцю газовий балончик. Пізніше у потерпілого діагностували опік рогівки та коньюктиви обох очей.

На Римарській відбулися зіткнення між поліцією і “Фрайкором” (Відео)

У ході розгляду студент Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова визнав свою провину. Суд врахував, що він що раніше не притягувався до відповідальності, а в ЗВО його характеризують позитивно. В результаті Максима Сахненка засудили до двох років позбавлення волі з заміною покарання на рік випробувального терміну. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі