ТОП-7 найбагатших харківських суддів

У різних рейтингах найбагатших суддів України харків’яни ніколи не були серед лідерів. Але і серед наших служителів Феміди є ті, кому можуть позаздрити навіть бізнесмени середньої руки. Newsroom проаналізував декларації та з’ясував, що зберігають судді Харкова.

Найбільше в списку – співробітників Господарського суду області, які в сумі накопичили 38,4 мільйона гривень.

7 місце
Світлана Шаренко, глава Київського райсуду

Цей пост Світлана Шаренко займає з 2004 року, а кар’єру в суді харків’янка почала ще при СРСР – у далекому 1990 році. За даними порталу “Чесно“, її син і невістка працюють адвокатами, а племінниця – прокурором.

У декларації суддя-“довгожителька” вказала квартиру площею 200 квадратних метрів і два паркомісця в Харкові, житловий будинок і дві земельні ділянки в Дергачівському районі (все належить близьким). Особистою власністю служительки Феміди є лише паркомісце та сарай в обласному центрі, а також автомобілі Renault Megane Scenic і Lexus RX 200T. Останній Шаренко купила у вересні 2020 роки за 1,1 мільйона гривень.

ТОП-7 найдорожчих приватних будинків Харкова

Річний дохід харків’янки склав 4,5 мільйона гривень, в тому числі 1,1 мільйона гривень вона взяла в кредит. При цьому заощадження служительки Феміди становлять $216 тисяч, 723 євро, 1,4 мільйона в національній валюті. Загальна сума активів – 11,9 мільйона в гривневому еквіваленті.

vlcsnap-2019-10-23-18h30m47s852.png
Світлана Шаренко. Фото: kh.suspilne.media

6 місце
Елла Сгара, Східний апеляційний господарський суд

У судовій системі жінка працює з 2008 року. Кар’єру Сгара починала в Дніпропетровській області. З 2020 року вона претендує на місце у Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

Харківська суддя, яка викрила свою начальницю, отримала держохорону – ЗМІ

Згідно з документом, служебниці Феміди та її близьким належать квартири в Донецьку та Харкові, а також право безплатно користуватися квартирою в столиці. Є у судді й службове житло в нашому місті – вартістю 1,6 мільйона гривень. З цінностей вона вказала в декларації ювелірний гарнітур, годинник Rolex, Hublot і Bovet (дві останніх пари належать чоловікові). Також у неї є право користування автомобілем Porsche Cayenne 2011 року.

dsc_0800_0.jpg
Porsche Cayenne 2011​. Фото: Тюнінг

Дохід жінки та її чоловіка торік склав 1,3 мільйона гривень. Крім того, подружжя зберігає $202 тисячі та 743 тисячі в національній валюті. Ще 150 тисяч доларів Елла Сгара й Антон Алексєєв зайняли невказаним третім особам. Таким чином, загальні активи судді та її близьких становлять 12 мільйонів у гривневому еквіваленті.

5 місце
Тетяна Лавренюк, Господарський суд Харківської області

Випускниця Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого стала суддею у 2012 році. Кілька років тому на її капітали звернули увагу активісти “Харківського антикорупційного центру”, які назвали Лавренюк однією з найбагатших співробітниць Господарського суду.

45c50-clip-52kb.jpg
Татяна Лавренюк. Фото: Facebook

Згідно з декларацією, все майно належить чоловікові судді Антону Четвериковуу. Чоловік є власником квартири та двох житлових будинків у Харкові (один площею 285 м кв), 15 земельних ділянок і трьох будинків у Малій Данилівці, а також співвласником ще одного житла в обласному центрі. Йому ж належать акції “Заводу сучасних харчових технологій” на вулиці Клочківській, автомобілі Lexus RX 200T і Toyota Land Cruiser Prado 150 загальною вартістю 2,8 мільйона гривень.

klochkovskaja-309.jpg
Завод харчових кислот, на території якого працює фірма Четверикова. Фото: Олексій Смолін, panoramio.com

Доходи подружжя за 2020 рік склали 1,1 мільйона гривень. Тетяна Лавренюк вказала, що їй і чоловікові належать 5,5 мільйона в національній валюті та $200 тисяч. Таким чином загальна сума сімейних активів склала 12,2 мільйона гривень.

4 місце
Алла Буракова, Господарський суд Харківської області

Буракова стала служницею Феміди 11 років тому, а з 2017 року обіймає цю посаду безстроково. У 2018 році вона подавала скаргу до Вищої ради правосуддя та Генпрокуратуру. Буракова заявила про погрози з боку російського “Сбербанку”. Пізніше фінансова установа назвала лист, який отримала суддя, фальшивкою.

Харківська суддя приховала від антикорупціонерів розкішний будинок

У декларації жінка вказала, що має право користуватися квартирою, земельною ділянкою та великим будинком (площею 454 квадратних метрів) у Харкові. Їй самій належать нежитлові приміщення вартістю понад 9 мільйонів гривень. Мати судді Анна Кузіна володіє квартирою в обласному центрі, будинком і двома ділянками в Хмельницькій області, а також двома ділянками та недобудованою дачею в Черкаській Лозовій. Син служниці Феміди Денис є власником будинку та ділянки у Вовчанському районі. Йому і Ніні Бураковій (свекруха) також належать квартири в Харкові.

52a880139c24a.jpg
Господарський суд Харківської області. Фото: сайт суду

Доходи сім’ї за минулий рік склали 6,7 мільйона гривень. Алла Буракова вказала, що разом з близькими зберігає $60 тисяч, 30 тисяч євро і 3,9 мільйона в національній валюті. Загальні активи сім’ї склали 13,2 мільйона в гривневому еквіваленті.

3 місце
Наталія Кухар, Господарський суд Харківської області

Представниця відомої суддівської “династії” є невісткою ексглави Харківського апеляційного господарського суду Василя Кухаря. Її чоловік Олександр раніше був заступником прокурора Харківської області, а зараз є депутатом облради від “Блоку Кернеса”. Сама Наталя Кухар працює в суді з 2007 року.

Жінка задекларувала дві земельні ділянки в Пісочині. Її чоловікові належать просторий будинок (507 м кв), квартира, нежитлові приміщення та дві земельні ділянки в Харкові, а їх дочці Ксенії – квартира в обласному центрі та два паркомісця. Автопарк родини складається з Audi Q7, Mercedes GLS 350d 4 matik, Mazda CX-5 і автобуса “Богдан”.

58870315_2230517287262821_1870756929433763840_n.jpg
Наталя Кухар. Фото: Facebook

Олександр Кухар також є бенефіціаром компаній “Фрегат-К +” і “НБМ-Сервіс”. Перша займається пасажирськими перевезеннями, а друга – комерційним консультуванням. Сукупний дохід сім’ї у 2020 році склав 6 мільйонів гривень. Наталія Кухар і її близькі зберігають $247 тисяч і 1,1 мільйона в національній валюті. Загальні активи суддівської сім’ї досягли 14 мільйонів в гривневому еквіваленті.

2 місце
Владислав Єгупенко, Східний апеляційний господарський суд

Ризикнемо припустити, що Владислав Єгупенко не опинився б в нашому рейтингу, якби він не був зятем Василя Тація – знаменитого ексректора Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. До суддівської кар’єри чоловік очолював обласне ДАІ, був депутатом облради та начальником штабу у МВС Харківської області. Служителем Феміди він став в 2010 році. Лариса Тацій зараз є суддею Верховного суду України.

У Харкові судді дісталося пів квартири вартістю 807 гривень за “квадрат”

Згідно з декларацією, Владислав Єгупенко і його дружина є власниками трьох квартир в Харкові, однієї в Києві (куплена в 2020 році за 4,3 мільйона гривень), житлового будинку в Високому, трьох земельних ділянок, трьох гаражів і місця на підземній автостоянці. Сім’я також володіє автомобілем Toyota Camry та правом користуватися Мерседес GL550.

19_main-v1584364225_0.png
Владислав Єгупенко. Фото: kh.vgorode.ua

Доходи сім’ї у 2020 році склали 8 мільйонів гривень. При цьому Владислав Єгупенко отримав ряд соціальних виплат – в тому числі на оздоровлення та майже 5000 гривень як доплату на харчі для тих, хто живе в зоні посиленого радіоекологічного контролю. Заощадження суддівського подружжя склали $363,8 тисячі і 1,25 мільйона в національній валюті. Загальні активи Єгупенко і Тацій досягли позначки в 19,4 мільйона в гривневому еквіваленті.

1 місце
Олена Тичкова, Харківський апеляційний суд

Випускниця Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого працює в судовій системі з 2003 року. 12 років тому харків’янка стала суддею безстроково. Її чоловік Едуард Стусанів торік став депутатом міськради від ОТЗЖ.

1abe1e6d4f77ac447af3d73cd501015e-wide-big.jpg
Едуард Тичков. Фото: depo.ua

Згідно з декларацією, Олені Тичковій і її близьким належать квартира та нежитлові приміщення в Харкові, автомобілі Toyota Land Cruiser і Mercedes GLS 400d 4Matic. Останній був куплений у 2020 році за 3,2 мільйона гривень. Її чоловік є бенефіціаром або співвласником восьми фірм, серед яких охоронні агентства “Спарта” й “Асгард”, а також мікрокредитної компанії “Європартнер Фінанс”.

Суддя з Харківської області подав скаргу генпрокурору через “образливий напис”

Торік подружжя Тичкових заробило 11,1 мільйони гривень. Більшу частину цієї суми склали кошти від продажу нерухомості та цінних паперів. Декларанти зберігають 1,7 мільйона в національній валюті, $243 тисячі, 1238 євро. Ще 8 мільйонів гривень Едуард Стусанів зайняв невказаним фізособам. Таким чином, загальні активи сім’ї становлять 27,6 мільйонів гривень на гривневому еквіваленті та дають змогу судді Харківського апеляційного суду впевнено посісти перше місце в нашому рейтингу.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі