ЛГБТ-активісти планують провести ходу вулицями Харкова

У середині вересня в обласному центрі відбудеться черговий марш Kharkiv Pride. Про це організатори акції повідомили на своїй офіційній сторінці в Facebook.

За словами ініціаторів заходу, “Марш Харків Прайд 2021” пройде в Харкові 12 вересня. В ході заради свободи, рівності та безпеки зможуть взяти участь усі охочі, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Посольство США в Україні засмучене насильством на “ХарківПрайді”

Серед вимог організатори акції назвали такі: незалежне розслідування злочинів на ґрунті ненависті до ЛГБТ і іншим вразливим групам, рівний доступ до державних інституцій і інклюзивна освіта без булінгу.

“З часів Майдану наше місто не припиняє боротьбу за свободу та незалежність України, за просування нашої країни до кращих досягнень Європейського та світової спільноти, якими є права людини. Ми прагнемо до того, щоб наша країна була безпечною для людей незалежно від їх сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності та будь-яких інших ознак”, – відзначили в Kharkiv Pride.

У центрі Харкова молоді люди в масках напали на активістів ЛГБТ

Всі охочі взяти участь у “Марші Харків Прайд 2021” можуть зареєструватися, перейшовши за посиланням. При цьому ініціатори акції зазначають, що відсутність реєстрації не стане перешкодою для участі в ході, але її наявність допоможе краще підготуватися та розрахувати сили виходячи з кількості учасників і учасниць.

Нагадаємо, раніше кілька десятків молодиків напали на акцію ЛГБТ-активістів біля Центрального палацу одруження. Молоді люди спалили прапор учасників перформансу “Права ЛГБТ – права людини!”, а після почали кидати в них яйцями та зеленкою. На місце прибули патрульні, нападники відмовилися підкоритися їх вимогам і влаштували бійку. Лікарі попередньо діагностували у двох копів удари тім’яної області.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі