Масове отруєння в Харкові: медики розповіли про стан постраждалих

Двоє пацієнтів продовжують лікування в лікарні.

Про це сьогодні повідомили в Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Станом на 29 червня в медустановах продовжують лікування двоє постраждалих. Один пацієнт знаходиться у Валківської ЦРЛ, другий – у Біловодській багатопрофільній лікарні Луганської області.

У мережі з’явилися фото кухні ресторанів, де отруїлися понад півсотні харків’ян

Ще один потерпілий від отруєння відновлює здоров’я амбулаторно. Всього медики виписали 87 хворих, з них 42 – з діагнозом сальмонельоз середньої тяжкості. Стан здоров’я виписалися пацієнтів задовільний.

Власники харківських ресторанів, де масово отруїлися люди, повинні допомогти в лікуванні – міськрада

Нагадаємо, 16 червня до медиків звернулися перші постраждалі, які пов’язували причини нездужання з вживанням суші. Пізніше кількість хворих збільшувалася і не всім вистачило місця в лікарнях Харкова, тому їх госпіталізували в районні лікарні. До вихідних кількість отруєнь зросла до 83. Наймолодшому пацієнту – чотири роки. За інформацією віцемера Світлани Горбунової-Рубан, людей доставляли в клініки цілими сім’ями. За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 325 КК України (“порушення санітарних правил і норм”). Силовики проводять допити потерпілих та інші слідчі дії.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі