Масове отруєння в Харкові: поліція звернулася до городян

Співробітники Нацполіції проводять досудове розслідування та просять потерпілих звертатися до чергової частини.

Як повідомили 21 червня в відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області, постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні. Стан їх здоров’я медики оцінюють як задовільний.

У мережі з’явилися фото кухні ресторанів, де отруїлися понад півсотні харків’ян

За останніми даними, після обіду в ресторанах “Мафія” і “Якіторія” отруїлися 83 людини, 18 з них – діти.

Слідчі порушили кримінальне виробництво за ч. 1 ст. 325 (“порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

У зв’язку зі зростальною кількістю постраждалих, яких доставляють в лікарні міста й області, в поліції закликали потерпілих звернутися в районне управління поліції №3 за телефоном: (063) 631-81-79 (чергова частина).

Масове отруєння в Харкові: до лікарні госпіталізували офіціанта

Як раніше писав Newsroom 16 червня до медиків звернулися перші постраждалі, які пов’язували причини нездужання з вживанням суші. Пізніше кількість хворих збільшувалася та не всім вистачило місця в лікарнях Харкова, тому їх госпіталізували в районні лікарні. До вихідних кількість отруєнь зросла до 83-х. Наймолодшому пацієнту – чотири роки. За інформацією віцемера Світлани Горбунової-Рубан, людей доставляли в клініки цілими сім’ями.

Коментарі