Медикиня, яка повернулася з російського полону, народила дівчинку

25 вересня у звільненої з полону української медикині Мар’яни Мамонової, яка боронила Маріуполь, народилася дитина.

В Україну з російського полону повернулись захисники “Азовсталі” (Фото)

Колишня полонена РФ родом із Рівненщини стала мамою у Луцькому перинатальному центрі. Захисниця та її донечка почуваються добре. Дівчинка народилась близько 4 години ранку із вагою 3250 грамів, зріст – 57 см.

Нагадаємо, Мар’яна Мамонова повернулася додому в ніч на 22 вересня, коли відбувся історичний обмін військовополоненими. Дівчина дізналася про вагітність уже під час війни, а 4 квітня вона потрапила у полон. Батьки та чоловік Мар’яни з того часу не мали змоги з нею спілкуватися та лише сподівалися на краще.

Шабаш на крові та кістках: окупанти влаштували концерт на території «Азовсталі»

Згодом родина дізналася, що Мар’яну утримують в Оленівці. Звільнені з полону раніше українські військові розповіли, що попри нелюдські умови утримання до дівчини рашисти ставляться краще, аніж до інших полонених, бо вона вагітна. Допомагали їй і співкамерники: стежили, аби дівчина могла бути на свіжому повітрі, віддавали їй свою їжу та власні ліжка.

Зазначимо, у день звільнення, коли в Мар’яни журналісти брали коментар, дівчина говорила, що найбільше боялася народити саме під час обміну.

Коментарі