“Міна була пластикова, тому пристрій її не знайшов”: енергетик розповів про підриви на боєприпасах у Харківській області

Енергетики розповіли, в яких умовах їм доводиться працювати на деокупованих територіях Харківської області разом з піротехнками ДСНС. Зокрема, учора, 26 жовтня, машина ремонтників “Укренерго” підірвалася на протитанковій міні. Загинув сапер ДСНС. Як повідомили у пресслужбі НЕК “Укренерго”, серед постражадлих є майстер енергокомпанії, він госпіталізований з пораненням.

На Харківщині двоє дорожників підірвалися на міні й загинули: САД ініціювала перевірку (Фото)

За день до цього начальник одного з будівельно-ремонтних центрів НЕК “Укренерго” Дмитро, який координує роботу бригад, розповів про ремонтні роботи.

“Такої замінованої місцевості ми ще не бачили. Раніше, коли я чув про заміновані поля, не уявляв, як то виглядає. Тепер побачив на власні очі. Тільки ми почали виконувати роботи, військові підірвалися на протитанковій міні у 500 м від нас. Потім молоді хлопці з ДСНС підірвалися на машині: двоє загинули, четверо поранені. А ми з ними 40 хвилин тому розмовляли. Досвічені фахівці, дуже ретельно все перевіряли. Вони три дні розміновували під’їзну дорогу до опори, де знаходились ворожі бліндажі. Служба ДСНС потім повідомила, що та міна була пластикова, тому пристрій її не знайшов. У таких умовах працювати дуже важко”, – розповів Дмитро.

“З першого дня ми співпрацюємо з ДСНС. Кожну ділянку сапери перевіряють і тільки потім допускають нас до робіт. Одного дня бригада ДСНС в одному прольоті між опорами дістала 30 протитанкових мін. Тож дуже багато часу витрачається на обстеження місцевості і потім виконання робіт. Зараз всі бригади виконують аварійно-відновлювальні роботи, щоб подати напругу”, – додав начальник дільниці.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі