На дорозі перекинувся Land Cruiser: суд амністував винуватця смертельної ДТП

Дворічанський районний суд Харківської області виніс вердикт у справі про смертельну аварію. Трагедія сталася ще в жовтні 2016 року, проте розгляд закінчився тільки зараз. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Суд амністував водія трамвая, з вини якої постраждало 15 осіб

ДТП трапилася на дорозі між селами Синьківка та Таволжанка. Водій Toyota Land Cruiser 80 не впорався з керуванням, через що машина перекинулася. Пасажир позашляховика, що їхав на передньому сидінні, отримав важку травму голови. Врятувати чоловіка не вдалося.

В ході розгляду приватний підприємець не визнав своєї провини та відмовився від давання свідчень. Двоє інших пасажирів заявили, що за кермом був не фігурант, а його друг. Однак суд визнав їх свідчення неправдивими. Родичі загиблого зажадали, щоб водій заплатив велику компенсацію — по 250 тисяч вдові та синові, а також по 200 тисяч батькам.

У Харкові в результаті ДТП перекинувся мікроавтобус та постраждав пішохід

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини, суд засудив бізнесмена до п’яти років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами на 1,5 року. Однак чоловіка звільнили від основного і додаткового покарання за Законом України “Про амністію у 2016 році”. Ще на стадії розгляду бізнесмен виплатив півмільйона гривень вдові та її дитині. Тому суд зобов’язав його тільки компенсувати втрату сина батькам. На цей час вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі