У Харкові судитимуть доцента університету, який коригував російські ракетні удари по місту

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, доцент одного з харківських університетів через месенджер «Телеграм» отримав пропозицію від громадянина рф щодо здійснення на конфіденційній основі співпраці у проведенні підривної діяльності проти України. Погодившись на це, викладач збирав та передавав російському куратору інформацію про пересування Сил оборони та розміщення оборонних фортифікаційних укріплень у Харкові. Також він фіксував наслідки ракетних ударів по одному з харківських оборонних підприємств, яке систематично піддавалося обстрілам з боку зс рф.

Крім того, зрадник відстежував діяльність іноземних волонтерських організацій в обласному центрі. На завдання росіянина обвинувачений зібрав та надіслав дані про політичну позицію своїх колег — окремих викладачів харківського вишу.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, равоохоронці затримали чоловіка у листопаді минулого року. Під час обшуків у його квартирі вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з представником РФ. За клопотанням сторони обвинувачення стосовно чоловіка було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Обвинувальний акт направлено до Ленінського райсуду Харкова. Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі