На Харківщині волонтери навчали надавати першу допомогу на полі бою

Інструктори Благодійного фонду «Солом’янські котики» провели тренінг з тактичної медицини для добровольців Нацгвардії, поліцейських та військових на Харківщині. Волонтери також подарували бійцям індивідуальні аптечки, що призначені для надання першої медичної допомоги на полі бою.

Як харківський логотип став вірусним і допомагає збирати кошти на перемогу

Заняття з тактичної медицини інструктори-волонтери проводять за міжнародним алгоритмом MARCH, що розшифровується як M (Massive bleeding) – масивна кровотеча; A (Airway Management) – прохідність дихальними шляхами; R (Respiration) – дихання; C (Circulation) – циркуляція; Н (Head injury/Hypothermia/Hypovolemia) – травма голови/гіпотермія.

Основне завдання «Солом’янських котиків» – навчити військових та силовиків користуватися всім, що міститься в їхній індивідуальний аптечці в межах алгоритму.

«Аптечка, як і зброя є у кожного військовослужбовця. Вони розраховані на те, що в екстремальній ситуації, за будь-яких умов людина сама врятує собі життя і надасть першу допомогу. У нас є випадки, коли гвардійці використовують свої аптечки аби допомогти цивільним. Тому підтримка волонтерів для нас безцінна», – підсумував військовий медик Владислав.

Інструктори «Солом’янських котиків» навчають військових та силовиків в усіх прифронтових областях. Це – Харківщина, Київщина, Чернігівщина, Житомирщина, Дніпропетровщина, Миколаївщина та Одещина.

Волонтери поставили собі за мету навчити тактичної медицини понад 10 тисяч військових.

«За півтора місяця існування фонду ми вже навчили тактичної медицини та забезпечили аптечками понад 8000 військових та правоохоронців. Для нас важливо допомагати не лише спорядженням, але і знаннями, які буквально є життєво важливими. Ми точно знаємо, що для гвардійців та поліцейських ці аптечки будуть не просто аксесуаром, а вони знатимуть, як надати допомогу собі та іншим», – зазначає виконавчий директор БФ «Солом’янські котики» Андрій Єрофєєв.

Довідка: «Солом’янські котики» – київський благодійний фонд, створений на початку повномасштабної війни. Перші 50 днів війни волонтери з Києва, допомагали із амуніцією, медициною, харчуванням усім, кому могли. Коли в столиці напруга трохи спала вони вирішили продовжувати волонтерити, але змінити формат. «Котики» сфокусувалися на окремих нішах і тепер допомагають там, де найбільш компетентні.

 Зараз Благодійний фонд «Солом’янські котики» працює у двох напрямках – тактична медицина та розмінування. Медицину вони обрали тому, що до повномасштабної війни навчали людей надавати домедичну допомогу, займалися проектом «РеаніМетро» (дефібрилятори в метро), тож мали певний досвід у цій сфері. За цим напрямом волонтери навчають військових тактичній медицині та забезпечують їх аптечками за стандартами НАТО.

Теги:

Коментарі