На Харківщині депутат продавав зброю в інтернеті: чоловікові вручили підозру (Фото)

Про це 4 серпня на своїй Facebook-сторінці повідомив начальник слідчого управління ГУ НПУ у Харківській області Сергій Болвінов.

За даними слідства, депутат однієї із селищних рад Харківської області розміщував оголошення про продаж зброї на відкритих майданчиках в інтернеті. Отримавши “замовлення”, фігурант відправив “покупцеві” поштою гвинтівку зі свого домашнього арсеналу.

“Після сигналу про незаконну діяльність правоохоронці вчасно здійснили оперативну закупівлю, вилучили гвинтівку Маузера калібру 7,9 мм та затвор до неї. У поліції провели експертизу, яка довела боєздатність зброї”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку в будинку депутата поліцейські виявили та вилучили 130 набоїв калібру 7,62 мм до автомата Калашнікова, пістолет Walter Mod. PP калібру 7,65 мм та 50 патронів до нього.

Депутату вручили підозру за статтею 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими запасами”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі