На Харківщині викрили двох медикинь, які за гроші видавали чоловікам фіктивні довідки для ухилення від мобілізації

Досудовим розслідуванням встановлено, що лікар-невропатолог однієї з харківських лікарень та посадовиця «Нововодолазької центральної лікарні» за гроші видавали фіктивні медичні довідки, які у подальшому ставали підставою для оформлення групи інвалідності. Вони складали неправдиві офіційні документи щодо хвороб та проходження стаціонарного лікування чоловіків, чого у дійсності не було.

У Харкові затримали двох “благодійників”, які обіцяли ухилянтам за гроші організувати виїзд за кордон 

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, медпрацівниці робили довідки на замовлення реєстраторки медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», до якої безпосередньо і звертались клієнти для оформлення фейкової «групи інвалідності» під ключ. Саме вона за гроші організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. У подальшому це сприяло тому, що чоловіки призовного віку ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон.

Раніше правоохоронці викрили реєстраторку. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо неї за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Встановлюються інші особи, які причетні до вказаної протиправної схеми. Двом медичним працівницям оголосили про підозру за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі