Об’єкт знесуть, чиновника звільнили: у Харкові закінчилася історія “Стоунхенджа”

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що “артоб’єкт  на вулиці Біблика буде демонтований. Чиновника, який підписав дозвіл на встановлення, вже звільнили. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Парки, міст і оглядовий майданчик: що відкрили в Харкові у 2021 році

“Гроші, виділені на проєкт, не освоєні. Я заборонив повністю платити за рахунками. Я і моя команда проєкту не бачили. Такий Стоунхендж нам не потрібен”, – заявив міський голова.

Раніше інсталяцію з бетону в Індустріальному районі охрестили “Харківським Стоунхенджем”. На неї мали виділити 1,5 мільйона гривень з бюджету громадської участі. Однак після скандалу і резонансу в соціальних мережах – в міськраді вирішили не оплачувати проєкт.

Будівництво за колесом огляду: як Харківська висотка могла б змінити вигляд на світові пам’ятки (Фото)

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова демонтували пам’ятник першій маївці. За даними чиновників, він не перебував на чиєму-небудь балансі та знаходився в аварійному стані. У травні 2021 року на цьому ж місці відкрили пам’ятник митрополиту Никодиму, який очолював Харківську єпархію в цілому 36 років.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі