На Харківщині затримали поплічника окупантів, який з перших днів супроводжував російських вояк

Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець, перебуваючи на окупованій російськими військами території, пішов на співпрацю з представниками держави-агресора та умисно надавав допомогу ворогу. Про це 21 серпня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

В Україні судитимуть “мера”-колаборанта з Бердянська та його “заступника”

За даними СБУ, зрадником виявився 38-річний мешканець міста Вовчанськ. З перших днів окупації він знаходився на тимчасово окупованій території Вовчанської громади та допомагав ворогу у вирішенні питань щодо забезпечення паливно-мастильними матеріалами, житлом та харчуванням.

“Зловмисник допомагав загарбникам орієнтуватись на місцевості і надавав їм інформацію про приховані автомобільні шляхи. Встановлено, що російський шанувальник намагався придушити опір місцевих мешканців. Він “зливав” ворогу дані патріотично налаштованих громадян, які допомагали Збройним Силам України давати відсіч окупантам”, – каже Абдула.

Патрулюють місто з георгієвською стрічкою та допомагають окупантам: в прокуратурі Харківщини розповіли про зрадниць з поліції

Наразі посібника окупантів затримано на підставі ст. 208 КПК України. Слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили зловмиснику про підозр у за ч.1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (“пособництво державі-агресорці”).

Коментарі