На одному з пляжів в Харківській області виявили сальмонелу

Про це сьогодні повідомили в Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці ХОЦКПБ досліджували акваторію міського пляжу в Ізюмі та виявили у воді збудник сальмонели.

ТОП-5 пляжних клубів Харкова: відпочинок на даху та біля басейну

Медики нагадують, що у зв’язку з перевищенням допустимої концентрації лактозопозитивних паличок несприятливими для купання залишаються пляжі Журавлівського гідропарку, Безлюдовського та Петренківського водойм, Основ’янського озера в Харкові, на річці Берестовій у Краснограді та смт Зачепилівка Красноградського району, а також на пляжі “Комсомольському” поблизу смт Кегичівка.

Нещасний випадок на озері: підліток впав у кому після купання

У зв’язку з виявленням антигенів ротавірусів у воді Петренківської водойми, ставка “Копань” у Богодухові та річці Уди в Золочеві Богодухівського району, а також антигенів вірусів гепатиту А в річці Уди в смт Золочів, купатися в акваторії цих пляжів також не рекомендується.

Нагадаємо, раніше в Харківській області отруїлися четверо дітей. Інцидент стався в селищі Слобожанському. Вночі 12 червня медична допомога була потрібна чотирьом неповнолітнім. Дві сестри 11 і 13 років, їх восьмирічний брат, а також 14-річна сусідка зібрали в лісі гриби та віддали бабусі. Жінка приготувала з них страву. Однак після вживання дітям стало погано та їх доставили в лікарню. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 166 (“злісне невиконання обов’язків по вихованню дитини”).

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі