На Полтавщині судитимуть шахраїв, які ошукували людей, продаючи фейкові товари в інтернеті

На Полтавщині судитимуть злочинну групу з трьох осіб, які ошукували людей, продаючи фейкові товари в інтернеті. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

За даними правоохоронців, організатором схеми був 27-річний чоловік, який залучив до співпраці двох своїх друзів. Вони створювали фейкові оголошення про продаж товарів на популярних інтернет-майданчиках за привабливими цінами. Асортимент товарів був широкий: від побутової техніки та смартфонів до автозапчастин. Насправді у зловмисників цих товарів не було.

Щоб заманити людей, вони спілкувалися з ними онлайн, видаючи себе за добросовісних продавців. Вони переконували потенційних покупців здійснити передплату на підконтрольні банківські рахунки. Після отримання грошей клієнтів, зловмисники надсилали їм фейкові документи про відправлення товарів і зникали.

Правоохоронці встановили, що члени угруповання для конспірації та розміщення численних оголошень користувалися великою кількістю телефонів з картками різних мобільних операторів. Вони регулярно змінювали номери, щоб не бути ідентифікованими.

На Харківщині затримали колаборанта, який брав участь в “облавах” на українських патріотів і фабрикував справи проти них

Поліцейські провели обшуки за місцями реєстрації та проживання фігурантів. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, банківські та сім-картки, документи та інші докази протиправної діяльності.

Учасникам угруповання повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці завершили досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду. Підсудним загрожує до восьми років позбавлення волі.

Кіберполіція рекомендує: під час онлайн-шопінгу обирайте післяплату. Не дайте шансу шахраям ошукати вас!

Коментарі