На Тернопільщині затримали харків’янина за незаконний збут зброї та боєприпасів (Фото)

У місті Чортків Тернопільської області затримано 49-річного харків’янина, який підозрюється у незаконному збуті зброї та боєприпасів.

Про це повідомила пресслужба Тернопільської обласної прокуратури у Facebook.

За даними слідства, чоловік упродовж вересня-жовтня 2023 року систематично збував зброю, боєприпаси та вибухівку без передбаченого законом дозволу. Клієнтів він підшуковував, даючи відповідні оголошення в інтернеті.

У ході обшуку за місцем проживання та у гаражі чоловіка правоохоронці виявили та вилучили значну кількість зброї та боєприпасів, зокрема:

  • 9 гранат;
  • 27 підривачів різного типу до реактивних систем залпового вогню;
  • більше сотні набоїв різного калібру;
  • порох;
  • автомат Калашникова;
  • магазин до нього та майже 40 набоїв.

Окремі предмети, які вилучено у чоловіка, є такими, що відносяться до I категорії вибухонебезпечності та, відповідно, не підлягали транспортуванню. Однак чоловік пересилав їх через поштового перевізника.

У Дніпрі затримано організоване злочинне угруповання зі складом зброї та майже 6 мільйонами доларів готівкою (Фото, Відео)

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, здійснюють слідчі Чортківського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Коментарі