На заводі імені Малишева призначили нового директора: що про нього відомо

Генеральним директором Державного підприємства “Завод імені В. О. Малишева” призначили Олега Винника. Про це повідомляється на сайті концерну “Укроборонпром”, до складу якого входить підприємство.

Нового директора обрав номінаційний комітет, представлений топкерівництвом концерну, представниками посольств Франції та США, громадських антикорупційних організацій, а також Мінстратегпрому.

Модернізований харків’янами танк пройшов випробування на полігоні

В “Укроборонпромі” зазначають, що Олег Винник зарекомендував себе ефективним кризовим менеджером. Він пройшов шлях від майстра складально-зварювальної дільниці ВАТ “Азовмаш” до директора АТ “Дніпротяжмаш”. Очолюючи “Дніпротяжмаш”, Олегу Виннику вдалося перетворити збиткове підприємство в прибуткове, збільшити обсяги виробництва, підвищити зарплату колективу та найняти 300 нових співробітників.

У 2015-2016 роках Олег Винник виконував обов’язки голови правління ПрАТ “Запорізький електровозоремонтний завод”, перемігши у відкритому конкурсі Міністерства інфраструктури України. Під керівництвом Винника завод збільшив обсяги ремонтів електровозів у сім разів, а лінійної продукції – вдесятеро. Підприємство перейшло на закупівлі через систему Prozorro, погасило заборгованість із зарплати майже в 10 мільйонів гривень, впровадило енергозберігаючі заходи.

Також Олег Винник очолював Дніпровський автобусний завод і був головою правління ЗАТ “Горлівський авторемонтний завод”.

Концерн очікує, що новий керівник завантажить завод ім. Малишева замовленнями для внутрішнього ринку, оптимізує структуру підприємства, підвищить рівень середньої зарплати та налагодить систему планування виробництва. Також серед завдань, які ставлять перед Олегом Винником, – налагодження взаємин зі спецекспортерами та постачальниками, зменшення кредиторської заборгованості, реалізація зайвого майна та підвищення якості продукції.

У своїй декларації Олег Винник вказав, що разом з матір’ю володіє квартирою в Маріуполі, минулого року придбав автомобіль Toyota RAV4 2013-го випуску. Також задекларував, що зберігає готівкою 23 тисячі доларів, а за минулий рік заробив тисячу гривень і отримав 32 тисячі гривень допомоги від центру зайнятості.

Харківський завод отримає понад мільярд гривень за ремонт пакистанських танків

Нагадаємо, раніше завод ім. Малишева очолювали Яків Мормило та Василь Крилас.

У 2020-му директором з безпеки на заводі імені Малишева став колишній міліціонер Вадим Полях. Перед цим він пройшов спецперевірку управління СБУ в Харківській області, а також дослідження на детекторі брехні. Однак через кілька місяців після призначення стало відомо, що Полях у 2014 році виїхав до РФ і підтримував російську агресію. В інтерв’ю російському виданню колишній міліціонер радів переїзду в Росію, розповідав про “знущання з військових”, а також стверджував, що “90% харків’ян чекають російські танки-рятівники”. Після розголосу цієї інформації в українських ЗМІ Поляха звільнили.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі