Нацгвардієць з подільниками вкрав і продав 220 літрів токсичної речовини: суд виніс вирок

Великобурлуцький районний суд Харківської області виніс вердикт у справі про крадіжку з території сільськогосподарського підприємства. До відповідальності вдалося притягнути лише одного з трьох фігурантів. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Токсичні викиди на “Коксохімі”: винним загрожує до трьох років обмеження волі

За даними слідства, інцидент стався вночі 11 червня 2020 року. Троє чоловіків пробралися на склад у селі Малий Бурлук. Їм вдалося винести 220 літрів фунгіциду “Колоссаль”. Місткості склали в автомобіль ВАЗ – 2101 і вивезли в лісосмугу. Там токсичну речовину, яка використовується для боротьби з грибковими хворобами рослин, продали за 152 тисячі гривень.

В ході розгляду колишній військовослужбовець визнав свою провину та уклав угоду з прокуратурою. За крадіжку з проникненням до приміщення суд засудив його до трьох років позбавлення волі з роком випробувального терміну. Проти його спільників розслідують окреме провадження. Вердикт може бути протягом 30 днів оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі