“Націоналізував” майно українців на користь окупантів: у Харкові судитимуть колаборанта

У Харкові затримали посібника російських окупантів; під час окупації Куп’янська він співпрацював з ворогом та вивозив до Росії крадене окупантами сільськогосподарське майно та врожай.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

На Київщині викрили фермера-колаборанта, який годував росіян під час окупації

“Аграрій з Куп’янська під час окупації міста налагодив тісні робочі зв’язки зі спецслужбою РФ. Вони домовилися, що чоловік буде відбирати техніку та майно в аграріїв Куп’янського району під приводом “націоналізації” на користь Російської Федерації” – сказано в повідомленні.

Крім того, колаборант провів у свій будинок та на своє підприємство супутникове телебачення РФ та розмістив там російських військових. За його сприяння було вкрадено та вивезено на територію Бєлгородської області РФ понад 10 тисяч тонн соняшнику. За свою службу колаборант отримав патент на торговельну діяльність та сферу громадського харчування.

Правоохоронці Харківської області викрили колаборантів у рясах

“Власну позицію до окупантів підозрюваний не приховував. Перебуваючи з іншими людьми на території станції технічного обслуговування автомобілів в Куп’янську, чоловік висловлювався на підтримку “русского мира” та політики глави Російської Федерації” – сказано в повідомленні прокуратури.

Після деокупації колаборант намагався переховуватися у Харкові, але був впізнаний та затриманий правоохоронними органами.

Коментарі