“Нафтогаз” звинуватив Кабмін в організації дефолту щодо своїх єврооблігацій

Сьогодні, 26 липня, минув термін виплат НАК “Нафтогаз” щодо єврооблігацій. У компанії стверджують, що вони мали кошти для виплат, проте Кабмін не погодив ці дії. Про це заявили на сайті підприємства.

Росіяни обстріляли ракетами Чугуїв: пошкоджено газову трубу

Раніше уряд заборонив “Нафтогазу” здійснювати будь-які дії щодо єврооблігацій без попереднього узгодження. Компанія звернулася до Кабміну за дозволом і підтвердила, що має необхідні кошти.

Однак КМУ не дозволив посадовим особам “Нафтогазу” зробити платежі за основною сумою та відсотками єврооблігацій 2022 року, а також відсотками за облігаціями-2024. Тепер у компанії стверджують, що Кабмін влаштував дефолт та позбавив їх доступу до міжнародного ринку капіталу.

В Харківській області мер закликав готуватися до зими без газу

За даними видання “Економічна правда”, відмова уряду зумовлена ​​нерозумінням з боку іноземних партнерів України, чому за умови заморожування виплат за державним боргом приватні інвестори продовжують отримувати кошти.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі