Намагався влаштуватися до полку “Азов”: СБУ затримала російського агента (Фото)

Про це 16 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ затримали російського агента, який намагався влаштуватися на службу до полку “Азов”. Ним виявився мешканець Донецької області, який у 2015 році приєднався до терористичної організації “днр”. Там він входив до складу підконтрольних росії так званих “1-го і 2-го армійських корпусів”. Чоловік проходив службу у загоні спеціального призначення “республіканської гвардії днр”.

До 2018 року фігурант брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Згодом бойовик залишив своїх ватажків і втік до росії. Там його було завербовано російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності. Щоб виконати завдання, зловмисника перекинули в Україну до початку повномасштабного вторгнення.

У разі проникнення до лав ЗСУ він міг передавати своїм російським кураторам дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також кількість особового складу та техніки.

Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили та затримали російського агента під час спроби проходження відбору до полку “Азов”. Фігуранту повідомили про підозру за статтею 258-3 (“участь у терористичній групі або терористичній організації”) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі