Нардепу Нестору Шуфричу офіційно пред’явлено підозру у державній зраді (Фото)

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора надала доказову базу, що підтверджує антиукраїнську діяльність діючого народного депутата Нестора Шуфрича.

Згідно з матеріалами СБУ, Шуфричу була повідомлена підозра за статтею 111 Кримінального кодексу України, яка стосується державної зради. Згідно з розслідуванням, він мав тісний зв’язок і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, чиїм завданням була координація російської агентури в Україні.

Слід відзначити, що Сівкович утік до Москви у 2014 році та організував “кротоферму” для підривної діяльності проти України. Він також керував колишнім начальником Управління СБУ в Автономній Республіці Крим Олегом Кулінічем, якого також підозрюють у державній зраді і якого особисто затримав глава Служби безпеки Василь Малюк.

При обшуку у Шуфрича знайшли колекцію кітелів та медалі збройних сил РФ (Фото)

Головним завданням Шуфрича було поширення проросійських наративів в інформаційному просторі, включаючи ідею єдності українців та росіян як одного народу. Таким чином, він спрямовувався на сприяння проросійським настроям серед українців.

Наразі проводяться обшуки на місцях проживання народного депутата та в його близькому оточенні. Попереднє досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Всі ці заходи проводяться за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Коментарі