Наїзд вантажівки на дітей у Харкові: у справі з’явилися нові подробиці – адвокат

У справі щодо наїзду вантажівки DAF XS на двох підлітків у Харкові з’явилися нові подробиці. Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат потерпілих Євген Мельниченко.

Правозахисник стверджує, що йому вдалося знайти водія автоцистерни Rinnen, який був свідком трагедії.

З’їжджав з гірки та вдарився головою: у Харківській області загинув школяр

“Водій повідомив, що хлопчики не бігли. Він пригальмував перед пішохідним переходом перший. На зустрічці пригальмував легковий автомобіль. Пішоходи пішли швидко, не побігли, просто пішли швидко по пішохідному переходу. І тут зліва від нього на швидкості близько 70 кілометрів на годину вилетів винуватець ДТП, який скоїв наїзд на хлопчиків. Це ключовий свідок у справі. Я думаю, що це точка у всіх розслідуваннях. Справу плануємо передавати до суду”, – розповів Євген Мельниченко.

 

 

 

У ДТП загинули хлопець і чотирирічна дитина: винуватця аварії засудили на вісім років

Нагадаємо, аварія сталася 4 жовтня о 16:45 на Окружній дорозі біля мікрорайону “Горизонт”. Вантажівка DAF XS збила двох дітей, які йшли нерегульованим пішохідним переходом. Очевидці стверджували, що хлопчики по черзі вибігли на дорогу і водій фури не зміг уникнути зіткнення. Постраждалих у важкому стані доправили до лікарні, де один з хлопців помер. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини”). За рішенням суду водія вантажівки DAF XS взяли під варту на 60 днів.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі