“Носили маски навіть в спеку +30”: паралімпійці з Харкова розповіли про змагання в Токіо

У середу, 8 серпня, в Харківській облдержадміністрації вшановували учасників Паралімпіади, які повернулися після змагань.

Плавчиха Юлія Сафонова розповіла про умови тренувань і проведення змагань в Японії.

“Це були перші Паралімпійські ігри в моєму житті та найвідповідальніші змагання. Було складно психологічно через обмеження, які пов’язані з епідемією коронавірусу. Грубо кажучи, жили за парканом, як у в’язниці суворого режиму. Це тиснуло психологічно. Але спортсмен – на те і спортсмен, щоб справлятися з труднощами, тому намагалися долати всі складнощі”, – розповіла Сафонова.

Харків’янка завоювала “бронзу” на Паралімпіаді в Токіо

Її слова підтвердила й фехтувальниця на візках Олена Федота, додавши, що Японію учасники змагань бачили тільки у вікно автобуса, безперервно носили маски та кожен день здавали тести на коронавірус.

“Умови були непрості. В Японії дуже стежать за носінням масок навіть на вулиці. Під час спеки +30 потрібно було обов’язково носити захисні маски. Зняти їх нам дозволяли тільки тоді, коли ми одягали фехтувальні маски. Ми весь час перебували в олімпійському селі та не могли вийти в місто, тому що місцеві жителі були проти проведення змагань через пандемію”, – говорить Олена Федота.

Харків’янин став найтитулованішим спортсменом Паралімпіади в Токіо

Нагадаємо, 24 серпня в Токіо стартували Паралімпійські ігри-2020. Змагання проходили до 5 вересня. Всього з України в Паралімпіаді брали участь 138 спортсменів, 14 – з Харківської області. Харків’яни були представлені в легкій атлетиці, плаванні, настільному тенісі та фехтуванні на візках.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі