Обвал будинку в Харкові: попри обіцянку мерії заборонити будівництво, роботи на об’єкті тривають — ХАЦ

У дворі будинку на проспекті Гагаріна, 20, де на початку року обвалився фасад, тривають будівельні роботи. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Стіна будівлі на проспекті Гагаріна, 20 обвалилася 1 січня. Правоохоронці та рятувальники дізналися про надзвичайну подію лише через три дні.

Надбудова та дерева на даху: стало відомо, як хотіли реконструювати будівлю (Фото)

Після інциденту директор департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко розповів, що причиною НП стали будівельні роботи, які проходили в безпосередній близькості від будинку. За його словами, обвал стався в нежитловій будівлі, в якій знаходилися офіси колишнього заводу “Оргтехніка”. Крім цього, в мерії повідомили, що НП сталася через “грубе порушення містобудівного законодавства власником будівлі”.

У Харкові під завалом загинув будівельник: у поліції показали фото з місця трагедії (Фото)

Дані про подію внесли до ЄРДР за статтею 275 (“порушення правил безпечної експлуатації будівель та споруд, які спричинили тяжкі наслідки”) КК України.

За інформацією ХАЦ, у вересні 2021 року підприємство “Харківський завод Оргтехніка” подав декларацію про початок підготовчих робіт з реконструкції нежитлових приміщень та підвалу. Підрядником вказана фірма Ігоря Моруса та Євгена Гуткова “Констракшнгруп”. Авторський контроль повинен був здійснювати Олексій Рудаков, а технічний контроль — Юрій Дрозд.

У ХАЦ відзначають, що після часткового обвалення будівлі на проспекті Гагаріна, 20 в мерії Харкова пообіцяли скасувати дозволи на проведення підготовчих робіт за цією адресою, направити припис про заборону будівництва, а також переглянути видані раніше містобудівні умови та обмеження для забудовника. За інформацією громадських діячів, через місяць після обвалу фасаду будівлі — будівництво триває.

Кореспондент Newsroom зв’язався з директором Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради за коментарем.

“Я перший раз чую про те, що будівельні роботи на цьому об’єкті тривають. Поки ніяк не можу прокоментувати, потрібно зв’язатися з профільними департаментами”, — відповів Юрій Сидоренко.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі