Падіння футбольних воріт на дитину: у Харкові судитимуть заступника директора приватного ліцею

Фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

Інцидент стався у вересні 2021 року в Московському районі. Шестирічний хлопчик чекав своїх батьків на території спортивного майданчика ліцею. Під час гри на нього впали металеві футбольні ворота. Прибулі медики швидкої допомоги доставили дитину в лікарню з травмами різного ступеня тяжкості.

У Харківській області співробітник фіскальної служби вимагав від бізнесмена $20 тисяч — ДБР

За даними слідства, заступник директора приватного ліцею не вжив усіх заходів безпеки під час встановлення футбольних воріт. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 367 (“службова недбалість”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики оголосили підозру в розтраті колишньому заступнику голови обласної поліції і його підлеглому. За даними слідства, у 2018 році фігуранти організували схему фіктивного ремонту службового транспорту. Заступник керівника “главку” систематично перераховував бюджетні кошти приватній фірмі. Провідний інженер одного з відділів, своєю чергою, підписував акти виконаних робіт, знаючи, що машини ніхто не ремонтував. В результаті державі було завдано збитків на 850 тисяч гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі