Передав окупантам списки військових та правоохоронців: судитимуть зрадника з Куп’янська

Працівники Держбюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно правоохоронця, який передавав окупантам списки військовослужбовців та правоохоронців, які мешкали в Куп’янському районі Харківської області. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Встановлено, що у липні 2022 року чоловік добровільно звернувся до так званого голови окупаційної адміністрації у Куп’янську з пропозицією співпраці. Він обійняв посаду «оперативного чергового».

Поліцейська-зрадниця з Ізюма здала росіянам своїх колег зі зброєю

Першою ініціативою зрадника була підготовка списків мешканців району, які до повномасштабного вторгнення служили в ЗСУ та були працівниками правоохоронних органів. Також зрадник збирав особисті дані громадян України, які активно висловлювали свою патріотичну позицію.

Після деокупації регіону зрадник утік разом із рашистами. Колишнього правоохоронця обвинувачують у державній зраді та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі