Антимонополісти скасували рішення про покупку “Харківобленерго” компанією Новинського

Компанія Smart Holding LTD, кінцевим бенефіціаром якої є відомий олігарх Вадим Новинський, раніше придбала акції АТ “Харківобленерго”. Спочатку Антимонопольний комітет був не проти, але тепер скасував своє рішення від 28 січня. Про це повідомили на сайті АМКУ.

Антимонопольний комітет оштрафував харківських ритуальників

На початку року кіпрська фірма придбала 76 мільйонів акцій основної енергетичної компанії нашого регіону. Тоді ж було укладено угоду про придбання цінних паперів “Харківенергозбуту”. В результаті Новинському вдалося придбати майже 30% обох підприємств.

Однак АМКУ з’ясував, що в документах є ряд порушень. Зокрема, незрозуміло, чому інтереси харківських енергетиків представляла компанія Lovitia Investments Ltd, яка, по суті, є Smart Holding LTD під новою назвою. Рішення про дозвіл на покупку було прийнято на підставі недостовірних документів. Тому антимонополісти вирішили його скасувати.

“Харківобленерго” оштрафували за різні порушення на 170 тисяч гривень

Нагадаємо, раніше АМКУ почав розглядати справу про підтримку комунального підприємства “Харківські новини”. У грудні 2020 року міськрада планувала виділити КП фінансування на 2021-2025 роки. Загальна сума склала 89,2 мільйона гривень. За ці гроші комунальники повинні готувати та видавати в ефір телевізійні програми, а також наповнювати новинний сайт. АМКУ відкрив справу й почав перевірку, наскільки така допомога не порушує законодавство.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі