Передавав окупантам координати ЗСУ: на Одещині затримали російського коригувальника (Фото)

Про це 27 вересня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

Правоохоронці затримали на Одещині російського коригувальника вогню. За даними слідства, чоловік почав співпрацювати з окупантами у серпні. Він збирав та передавав дані про місця дислокації особового складу, військової техніки, підрозділів ЗСУ та тероборони на території міста Рені й Ізмаїльського району.

Окрім цього, чоловік здавав рашистам координати адміністративних об’єктів та будівель правоохоронних органів України – підрозділів Нацполіції, СБУ, міського центру комплектування та соціального захисту населення у Рені. Фото та власноруч складені ним план-схеми чоловік відправляв загарбникам за допомогою одного з месенджерів. Отримані дані окупанти використовували для коригування ракетних ударів.

При затриманні у чоловіка вилучили мобільні телефони, ноутбук та два корпуси гранат Ф-1 із запалами.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”) КК України. Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі