Під Харковом арештували «народного дружинника», який здавав росіянам українських патріотів

За даними слідства, під час окупації селища Козача Лопань Харківського району місцевий мешканець активно допомогав російським загарбникам. Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, зрадник добровільно вступив до лав так званої «народной дружины поселка Козачья Лопань», виявляв і затримував колишніх військовослужбовців ЗСУ та патріотично налаштованих громадян.

Комп’ютерне крісло – чи потрібно витрачатися?

Поплічник ворога активно закликав місцевих мешканців вступати до «дружины». Крім того, він встиг незаконно заволодіти автомобілем «ВАЗ 2121», який використовував у своїй псевдодіяльності. Наприкінці серпня минулого року підозрюваний добровільно передав цю автівку представникам незаконних правоохоронних органів, що діяли у складі окупаційної адміністрації селища.

Як овідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, після деокупації Козачої Лопані зловмисник намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Під час обшуку у 32- річного чоловіка вилучили значну суму коштів, ймовірно здобуту злочинним шляхом. Наразі правоохоронці встановлюють джерело їх надходження.

Фігуранту оголосили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України: пособництво державі-агресору. Зловмисник перебуває під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі