Штраф і громадські роботи: в Харкові засудили підлітка, який побив школярку

Комінтернівський суд міста визнав винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень 16-річного хлопця.

Як повідомив адвокат потерпілої 14-річної дівчинки Ілля Воробйов, суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 120 годин громадських робіт і задовольнив цивільний позов – 35 000 гривень в якості моральної компенсації.

sud.jpg

Нагадаємо, інцидент стався 11 червня у дворі по вулиці Героїв Сталінграда. Побиття 14-річної школярки зафіксували на камеру мобільного. За даними слідства, хлопець щиро розкаявся в скоєному, а батько сподівався примиритися з сім’єю дівчини. Після візиту до поліцейського відділку хлопець записав відео, на якому просив вибачення за свій вчинок у постраждалої дівчини, її батьків і “всього народу України”.

У Харкові підлітки влаштували бійку з різаниною

Нагадаємо, в поле зору правоохоронців хлопець потрапив після того, як в соцмережах опублікували відео, на якому він кулаками і ногами б’є одну з дівчат. На відео відреагував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. “16-річна мразь у Харкові вирішила самостверджуватися через жорстоке побиття дівчаток. Спочатку його зловили однолітки і змусили, стоячи на колінах, вибачатися перед побитими ним дівчатами. А тепер ще доведеться відповісти і перед Законом і отримати судимість”, – написав Геращенко на Facebook.

Коментарі