Під Харковом сапери підірвали 26 боєприпасів

Піротехніки Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України знешкодили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни.

Як повідомили 14 червня в пресслужбі ДСНС у Харківській області, снаряди підірвали в селищі Васищево в трьох метрах від залізничного полотна. Всього знищили 26 боєприпасів, серед яких: чотири артснаряди калібру 20 і 88, 20 протитанкових мін SD-2, а також дві ручні гранати Ф-1.

У держслужбі з НС нагадали, як поводитися, якщо виявили невідомий предмет.

“Категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкодити знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до цього”, – розповіли рятувальники.

Під Харковом у дворі приватного будинку прогримів вибух

Нагадаємо, раніше в Дергачівському районі у дворі приватного будинку знайшли бойовий снаряд. Прибувши на виклик, рятувальники з’ясували, що в селищі Слатине в провулку Поштовому, 25 місцеві жителі виявили артилерійський снаряд. Боєприпас діаметром 76 міліметрів лежав поруч з купою цегли в 15 метрах від житлового будинку. Бійці ДСНС вивезли вибухонебезпечний предмет на спецполігон і підірвали.

Коментарі