Під Харковом упіймали африканську левицю, яка гуляла дачними ділянками (Фото)

Про це 12 серпня повідомили у прес-службі ГУ НПУ у Харківській області.

“Хижачок у дачному кооперативі” – таке повідомлення напередодні отримали поліцейські офіцери Пісочинської громади. Восьмимісячна африканська левиця Василина покинула свій вольєр у приватному будинку та вирішила прогулятися між дачними ділянками населеного пункту.

Відреагувавши на звернення місцевих жителів, правоохоронці розгорнули спецоперацію з упіймання екзотичної кішки, яка тривала близько п’яти годин.

“Ми не знали чого чекати від тварини. Зовні вона не виявляла агресії, але хижак, є хижак. Насамперед для безпеки громадян ми обмежили пересування людей на цій території. Крім того, на місце події оперативно прибули спеціалісти служби захисту тварин UAnimals. Левицю знерухомили безпечним для її здоров’я снодійним і направили до Київського зоопарку” — розповіли про подію поліцейські офіцери громади.

Пізніше правоохоронці з’ясували, що господарі тварини після початку повномасштабного вторгнення росії поїхали за кордон, залишивши тоді ще двомісячного левеня під опікою знайомих. Однак кішка за кілька місяців неабияк підросла і її “господарі” погодилися, що тварині потрібен спеціалізований догляд.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі