Ексгумація в Ізюмі: стало відомо, кому належить рука з жовто-нинім браслетом, світлини якої облетіли світ

Фотографія з процедури ексгумації загиблих на Харківщині облетіла весь світ – вражаючий знімок останків руки із браслетом синьо-жовтого кольору. Загиблим виявився 36-річний боєць 93-ї бригади Холодний Яр Сергій Сова з Нікополя, повідомляє видання Цензор.нет.

Фото с браслетом из Изюма вызвало флешмоб солидарности с Украиной

Мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі. Він мав звання кандидата у майстри спорту з боксу, був чемпіоном України серед юніорів. Сам вирішив піти на строкову службу у Повітряних Силах України.

Під час АТО у складі 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” чоловік боронив Піски, доставляв боєприпаси в Донецький аеропорт. За зразкову службу Сергій Сова був відзначений численними нагородами.

“Я впізнала свого чоловіка за численними татуюваннями й жовто-синіми браслетиками, з якими Сергій не розлучався з 2014 року”, – згадує дружина загиблого воїна Оксана. Ці браслетики як обереги йому подарували діти.

Старший син Сергія Марат написав листа президенту. Підліток просить сприяти швидшому поверненню тіла батька до рідного міста для гідного поховання. Також хлопець зазначає, що воліє, аби його батька нагородили, як Героя. На жаль, посмертно.

Нагадаємо, після деокупації в Ізюмі виявили масові поховання цивільних та військових. Експерти нарахували близько 450 могил у лісі біля цвинтаря, а також братську могилу з тілами 20 українських військових, на яких виявили сліди тортур. За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синегубова, ексгумація тільки почалася, але експерти вже виявили людину, поховану з мотузкою на шиї, ще в кількох були пов’язані руки.

Коментарі