Підозра для голови Харківської облради: в НАБУ розповіли подробиці справи

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням виконавця обов’язків Генерального прокурора України спільно з детективами НАБУ повідомили про підозру чолі Харківської обласної ради Артуру Товмасяну в отриманні 1,05 мільйона хабаря. Про це сьогодні кореспонденту Newsroom розповіла прессекретар територіального управління НАБУ Маї Каштан.

У Харкові на хабарі “погорів” інспектор Держпродспоживслужби

“Дії чиновника кваліфікували за статтею 368 (“отримання хабаря в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групи осіб”) КК України. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, на початку 2021 Артур Товмасян вступив у змову зі своїм заступником, вимагав та отримав 1,05 мільйона гривень за те, що залишив на посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

У Харківській області судді подарували 400 фальшивих доларів і пообіцяли $4000.

Протягом першого півріччя 2021 року чиновники при посередництві адвоката отримували гроші чотирма траншами.

Нагадаємо, 22 липня в Харкові затримали заступника голови Харківської обласної ради та адвоката за підозрою в отриманні хабаря від керівника комунального підприємства за “сприяння” у працевлаштуванні. За даними правоохоронців, чиновника затримали під час останньої передачі грошей.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі