Підозрюваний у смертельній ДТП Микола Харківський може вийти з-під варти — юристи

У Харкові обвинувачений у смертельній аварії на проспекті Гагаріна може опинитися на волі. 26 січня у підлітка закінчується термін перебування під вартою і до цього часу може не виявитися суддів, які можуть продовжити йому запобіжний захід. Про це заявили в юридичній компанії “Міллер”, яка представляє інтереси одного з потерпілих.

Микола Харківський визнав свою провину під час допиту – юрист

Розглядати справи, пов’язані з неповнолітніми, можуть лише служителі Феміди з певною спеціалізацією. У Червонозаводському районному суді таких всього двоє – причому Тетяна Янцовська, яка раніше вже судила фігуранта, сьогодні подала самовідвід. Друга суддя найближчим часом, стверджують юристи, збирається у відпустку.

У разі відсутності відповідного служителя Феміди, справу повинні передати в інший суд. Однак якщо процедура затягнеться, то водієві не зможуть продовжити запобіжний захід.

“Є ризик того, що обвинувачений намагатиметься уникнути покарання. Зокрема, покине країну або спробує вплинути на свідків та потерпілих, що призведе до затягування розгляду справи”, — заявили в “Міллері”.

hop_dtp_1_0_0_0.jpg

Нагадаємо, аварія сталася ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. 16-річний водій Infiniti проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора та протаранив автомобіль Chevrolet Aveo. В результаті аварії водій другого легковика Ігор Носов загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti госпіталізували до лікарні швидкої та невідкладної допомоги. В ході розгляду з’ясувалося, що хлопець їхав зі швидкістю 180 кілометрів на годину. Водночас судово-медична експертиза встановила, що другий водій був у стані алкогольного сп’яніння.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі