Підозрюють у зборі даних для російських спецслужб: СБУ затримала чиновника міськради

У Харківській області силовики викрили агента російських спецслужб. Чоловік був завербований “депутатом” так званої “ДНР” та виконував його завдання. Про це повідомили в обласному управлінні СБУ.

Звинувачений у держзраді Мусєєв просить закрити справу проти нього

За даними слідства, фігурант працює завідувачем сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. На цій посаді він збирав відомості про військові об’єкти регіону, особовий склад українських спецслужб та місцевих активістів. “Замовників” з ФСБ РФ також цікавили маршрути пересування армійської техніки та види озброєння наших бійців.

Чиновника затримали та оголосили йому підозру за статтею 258-3 КК України (“створення терористичної групи або участь у ній”). У разі, якщо вина чоловіка буде доведена, йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Харкові двоє терористів отримали реальні терміни з конфіскацією майна

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова за підозрою в шпигунстві затримали іноземця. За даними слідства, уродженець однієї зі східноазіатських країн збирав в Україні конфіденційну інформацію. Його цікавили науково-технічні розробки. Паралельно фігурант заводив знайомство з керівництвом харківських вузів для зарахування іноземних студентів. Чоловіка разом з його контактною особою затримали під час передачі секретних документів. У них також вилучили телефони та комп’ютерну техніку.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі