Підводна могила: біля Філіппін знайшли затонуле японське судно, яке перевозило військовополонених

Японське судно часів Другої світової війни SS Montevideo Maru знайшли на дні Південнокитайського моря після того, як воно пролежало там майже 81 рік. Судно працювало в інтересах Імператорської армії тодішньої Японії та перевозило військовополонених.

Про це 23 квітня повідомляє CNN.

Судно знайшли біля північно-західного узбережжя філіппінського острова Лусон в акваторії Південнокитайського моря. Воно знаходиться на глибині понад 4000 метрів.

Харківські тероборонівці відбили атаки ворога у Бахмуті та захопили полонених

Історія судна трагічна: непристосоване до перевезення людей вантажне судно SS Montevideo Maru був реквізований військовими та використовувалося у якості плавучого табору військовополонених. В останній рейс судно вийшло в 1942 році, маючи на борту 1060 осіб без врахунку членів екіпажу.

«Судно перевозило приблизно 1 060 в’язнів з 16 країн, у тому числі 850 австралійських військовослужбовців з колишньої австралійської території Нової Гвінеї на окупований Японією острів Хайнань» – сказано в повідомленні.

У Лимані знайшли схрон з російським озброєнням та викрили 9 колаборантів і проросійських агітаторів

1 липня 1942 року американський підводний човен потопив судно, коли воно прямувало до пункту призначення. Довгий час доля судна та усіх, хто перебував на його борту, залишалася невідомою – аж допоки його не знайшли. Вочевидь, з борту судна ніхто не врятувався.

Віцепрем’єр-міністр Австралії Річард Марлз та прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе вже прокоментували знахідку. За їхніми словами, покладено кінець одній з найтрагічніших в австралійській історії, а родичі 850 австралійців, які перебували на борту SS Montevideo Maru, тепер нарешті знають, що сталося.

Коментарі