Світоліна отримала від президента стипендію за медаль на Олімпіаді

Кабмін затвердив указ президента про виділення стипендій видатним спортсменам та їх тренерів. У списку опинилися представники Харківської області. Документ оприлюднив у своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

Зеленський призначив стипендії харківським спортсменам і тренерам

Так, за перше місце на Олімпійських іграх передбачена виплата 16 прожиткових мінімумів, за друге – 15, а за третє – 14. Тренери отримають куди менші суми. До списку увійшли олімпійський чемпіон з боротьби та нардеп Жан Беленюк, вихованка харківської школи тенісу Еліна Світоліна, а також боксер Олександр Хижняк.

Крім Світоліної, наш регіон представляють бронзові призери ОІ-2020, синхроністки Марина і Владислава Алексєєви, Катерина Резник, Марта Федіна, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Аліна Шинкаренко і Єлизавета Яхно, а також їх тренери Ірина Гребеннікова, Олеся Зайцева, Валерія Меженіна, Володимир Уткін і Світлана Саїдова.

Міськрада нагородила харків’янина, який врятував з вогню дворічного хлопчика

Нагадаємо, раніше харків’янин Семен Новіков став чемпіоном Європи з греко-римської боротьби серед чоловіків у ваговій категорії до 87 кілограмів. Змагання проходили в столиці Італії. На шляху до перемоги наш спортсмен здолав чотирьох суперників. У першому поєдинку він виявився сильнішим представника Іспанії Хесуса Гаска, а потім вибив дворазового чемпіона світу, турка Метехана Башара. У півфіналі Семен Новіков переборов росіянина Олександра Комарова. Нарешті, у вирішальній зустрічі противником нашого співвітчизника став чинний чемпіон Європи Віктор Лорінц. Однак українець здобув перемогу з рахунком 7:1 і відібрав у спортсмена з Угорщини титул.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі