“Подарую вам 15 тисяч гривень”: у Харківській області судді надіслали конверт із запискою і грошима

За даними Вищої ради правосуддя, суддя Харківського районного суду, яка веде справу про позбавлення громадян права власності на житло, отримала клопотання від адвоката позивача з текстом: “Прошу прийняти невеликий подарунок у конверті, а після того, як буде винесено рішення на користь позивача, я подарую вам 15 000 гривень”. У конверті крім клопотання знаходилася купюра номіналом 50 гривень.

Суддя з Харківської області купила будинок за 1,2 мільйона гривень

Після відповідної заяви судді співробітники поліції почали перевірку даного факту. Адвокат позивача повідомила, що ні вона, ні її клієнти у даній справі ніяких “домовленостей” з суддями не мали та клопотань вона не подавала. Правозахисниця зазначила, що від її імені неодноразово надсилалися заяви на адресу порталу “Судова влада України” та ЄРДР, із зазначенням її даних, як представника фізичної або юридичної особи.

Харківський суддя поскаржився на адвоката, який запропонував йому $20 тисяч

Адвокат також надала виписку з ЄРДР, в якій йдеться, що Харківське районне управління поліції № 3 проводить досудове розслідування за статтею 358 КК України (“підроблення документів”).

У ВРП зазначили, що факт втручання в роботу судді Харківського районного суду з урахуванням відомостей, наданих адвокатом, мають бути оцінені та вивчені кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури.

Нагадаємо, раніше на втручання у свою діяльність поскаржилася суддя Інна Сербіненко з Харківської області. Служниця Феміди розповіла, що зараз розглядає цивільну справу про спадщину. До канцелярії суду надійшло клопотання від представника відповідача. У конверті лежали 100-доларові “купюри” з однаковим серійним номером. Там же містилася приписка про якусь домовленість з суддею та обіцянку подарувати $4000 після винесення “правильного” рішення. Суддя залишила фальшивки в сейфі у власному кабінеті та попросила вжити заходів відповідно до чинного законодавства.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі