Погодився співпрацювати з окупантами: мешканцю Куп’янського району загрожує 10 років ув’язнення (Фото)

Правоохоронці викрили 54-річного чоловіка, який добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами. Про це 1 листопада повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними СБУ, фігурант прийняв пропозицію представників країни-агресора і вступив на посаду так званого “виконувача обов’язків заступника Кіндрашівського територіального відділу військово-громадської адміністрації Куп’янського району”.

Співпрацюючи з рашистами, чоловік впроваджував контроль та юрисдикцію держави-агресора на території Кіндрашівської ОТГ, організовував роботу “територіального відділу військово-громадської адміністрації Куп’янського району”, вирішував транспортно-логістичні та соціальні питання, займався благоустроєм захопленої агресором території, виявляв суб’єкти господарювання, які можна було віддати під управління представників РФ.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігуранту повідомили про підозру за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі