Погрожували розправою та вимагали $50 тисяч: у Харкові судитимуть трьох вимагачів — прокуратура

Фігурантам може загрожувати до 12 років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області. За даними слідства, троє чоловіків вимагали від 43-річної харків’янки $50 тисяч, які та нібито заборгувала. У разі відмови фігуранти погрожували жінці і її рідним фізичною розправою.

“Турнір” по боротьбі закінчився різаниною: вбивця проведе за ґратами 14 років

Щоб довести серйозність своїх намірів, подільники регулярно залякували потерпілу й та віддала їм майже половину потрібної суми. 8 квітня під час другої виплати 58-, 59-річного фігуранта, а також 35-річного сина одного з подільників затримали силовики. Під час операції один з чоловіків чинив опір поліції і, намагаючись втекти на автомобілі, хотів збити правоохоронців.

 

 

Слідчі порушили кримінальне виробництво за статтею 189 (“вимагання”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Під Харковом чоловік погрожував облити жінку кислотою через борг

Нагадаємо, раніше Московський районний суд Харкова виніс вирок уродженцю Первомайська, який розправився з чоловіком у лісі та погрожував його одного. За даними слідства, навесні 2005 року двоє зловмисників домовилися заволодіти грошима або квартирою свого знайомого. Для цього фігуранти запропонували чоловікові викопати та продати танк часів Другої світової війни, який нібито перебував на території Тарановського лісництва. Однак несподівано для них харків’янин прийшов на зустріч зі своїм товаришем.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі