Погрожуючи ножем, вкрав виручку із кіоска: у Харкові судили рецидивіста

Суд визнав винним 35-річного харків’янина у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України). Йому призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідосмили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Чоловік, який раніше вже неодноразово мав проблеми із законом і притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство і крадіжки, вчинив новий злочин 19 жовтня минулого року. Перебуваючи поруч із торгівельним павільйоном з продажу овочів та фруктів на проспекті Героїв Сталінграда, зловмисник дістав з кишені куртки ніж і, тримаючи його лезом у бік продавця, став залякувати реалізатора. Потерпілий, злякавшись за своє життя і здоров’я, відступив вглиб приміщення. Нападник таким чином отримав доступ до місця, де зберігалась виручка, і, схопивши гроші, втік з місця злочину, однак майже одразу був затриманий правоохоронцями.

У Харкові чоловік з ножем поцупив з кіоску коробку з монетамиУ Харкові чоловік з ножем поцупив з кіоску коробку з монетами

Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину лише частково. Він пояснив, що прийшов нібито віддати ніж, який позичив у напарниці потерпілого. За версією зловмисника, він дістав з кишені ніж і виставив його перед собою, бо лезо ножа було холодним і це доставляло дискомфорт.

Обвинувальний вирок виніс Комінтернівський райсуд Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі