У Харкові двох чоловіків судитимуть за будівництво альтанок у гідропарку

Новобаварська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі про незаконне будівництво. У ньому фігурують двоє колишніх чиновників. Про це повідомили в пресслужбі силовиків.

У Херсоні за лічені години побудували церкву

За даними слідства, у 2019-2020 роках співробітники райадміністрації незаконно зайняли ділянку на березі річки Лопань. Там фігуранти побудували альтанки та надалі здавали їх в оренду. При цьому дозвіл на будівництво у них був відсутній.

Зараз ексчиновників звинувачують за статтею 197-1 (“Будівництво споруд на незаконно зайнятій земельній ділянці”) КК України. У разі, якщо їх вина буде доведена, власникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Конфлікт на вулиці 23 Серпня: мерія вимагає зупинити забудову до угоди з жителями

Нагадаємо, раніше в Харкові створили сервіс для перевірки законності новобудов. У розділі “Документи” зібрали всі необхідні для будівництва дозволи. Фахівці проаналізували 83 житлових комплекси. Як з’ясувалося, 11 будівель не мають дозволу на будівництво, а ще чотири – стоять на землі, яка використовується неналежним чином.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі