Роспропаганда назвала акушерські лабораторії в Харківській області машинами з «чорними» трансплантологами

Російські пропагандисти поширюють в мережі інформацію про діяльність «чорних» трансплантологів у Харківській області. Нібито місцеві жителі усе частіше зустрічають медичні автомобілі, які, на відміну від звичайних карет швидкої допомоги, пересуваються під наглядом військових. Фейк рашистів розвінчали аналітики платформи “Вокс Україна“.

На фото, яке розповсюдили російські пропагандисти, насправді зображена мобільна акушерсько-гінекологічна амбулаторія. Зворотний пошук у Google показує, що насправді фото ілюструє новину про роботу мобільних бригад лікарів у Борівській селищній раді. У пересувному медичному відділенні працює акушерсько-гінекологічна бригада лікарів, УЗД та лікар-педіатр. Поява таких пересувних відділень є ініціативою МОЗ в рамках поновлення доступу до медичної допомоги у містах та селищах, звільнених від російської окупації. На деокупованих територіях працюють бригади Державного закладу “Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України”. 

Роспропаганда назвала вибухи на складі піротехніки в Харкові знищенням боєприпасів

На Харківщині перші мобільні амбулаторії з’явилися у місті Балаклія в листопаді 2022 року. Лікарі консультують, проводять обстеження, призначають лікування. Комплектація спеціального автомобіля дає змогу збирати аналізи, проводити первинний огляд та приймати пологи. 

Згідно із Законом України “Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людини”, вилучати органи для трансплантації у померлих унаслідок бойових дій заборонено.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі