Поліція знешкодила наркосиндикат “Біле братерство” на Дніпропетровщині (Фото, Відео)

Поліція знешкодила наркосиндикат “Біле братерство”, який збував на Дніпропетровщині наркотики з річним прибутком у 50 млн грн.

За даними правоохоронців, злочинна організація отримувала щомісяця майже 10 кг “майстер-кладів” з забороненими речовинами, з яких розфасовували та розповсюджували амфетамін, солі PVP та метадон.

Крім того, злочинці вирощували канабіс на присадибних ділянках для продажу та обладнали лабораторію для виготовлення психотропів.

На чолі наркосиндикату стояв 44-річний кримінальний авторитет, який раніше був засуджений за наркозлочини. Він залучив до своєї діяльності 16 осіб на території Нікополя та Покровська.

Наркоділки постійно змінювали адреси фасування наркотиків, SIM-картки та банківські рахунки, через які здійснювався переказ коштів, здобутих від “бізнесу”.

СБУ та Нацполіція викрили та ліквідували міжнародну наркоорганізацію (Фото, Відео)

Для ліквідації наркосиндикату було залучено 480 поліцейських. Правоохоронці провели 70 обшуків і, серед іншого, вилучили майже 10 кг коноплі, більше ніж 2 кг синтетичних наркотиків, танковий і ручний кулемети, 4 гранатомети, 6 пістолетів, 3 дрони та більш ніж 2 млн гривень в різній валюті.

Затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. 2 співорганізаторам та учасникам уже повідомлено про підозру та обраний запобіжний захід — тримання під вартою без права застави.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Коментарі